Tuesday 17 September 2013

Metal Gear Acid 2 - Review (PSP)






H ιστορία του παιχνιδιού έχει να κάνει με μια αποστολή που αναλαμβάνει ο Snake να ερευνήσει τα εργαστήρια μιας εταιρείας που λέγεται ότι κάνει πειράματα σε παιδιά σε ένα νησί της βόρειας Αμερικής. Την αποστολή ο Snake την κάνει για να καθαρίσει το όνομα του αφού πιάστηκε από το FBI μαζί με άλλους να πετάει παράνομα σε ένα αεροσκάφος. Στην πορεία του παιχνιδιού ενώ συνεργάζεται με έναν από τους πράκτορες του FBI για την αποστολή έρχεται ένας στρατηγός από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Αμερικής και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ένας χάκερ βοηθά κρυφά τον Snake. Στο τέλος ειδικά του παιχνιδιού έμεινα με ανοιχτό το στόμα από τις απίστευτες ανατροπές που έγιναν στην υπόθεση.





To παιχνίδι ακολουθεί το ίδιο gameplay με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, ωστόσο είναι πλέον ακόμη καλύτερο με την προσθήκη πολύ περισσότερων καρτών που δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία στην στατηγική που θα ακολουθήσετε. Τα boss fights επίσης είναι περισσότερα, υπάρχουν διαφόρων ειδών στρατιώτες να αντιμετωπίσετε με διαφορετικά όπλα όπως π.χ. αυτοί με τα φλογοβόλα και αρκετά ρομπότ. Η ευχαριστή έκπληξη του παιχνιδιού είναι η προσθήκη του Arena Mode όπου αντιμετωπίζετε εσείς και η Venus (θα μάθετε στη πορεία του παιχνιδιού ποια είναι αυτή) σε μάχες 2 vs 2 bosses από τα 3 MGS π.χ. Liquid Snake, The Boss κτπλ.
Οσοί έχετε παίξει την τριλογία θα πωρωθείτε άσχημα με λίγα λόγια. Το κορυφαίο της υπόθεσης είναι πως ότι μάχες κερδίζεις στην arena τις σώνεις στο ίδιο save που έχεις από το παιχνίδι και έτσι αυξάνεις τους πόντους σου και μπορείς να αγοράσεις περισσότερες κάρτες ή να αναβαθμίσεις αυτές που ήδη έχεις. Προσωπικά με βοήθησε να ξεκολλήσω από boss fight αυτό.





Tα γραφικά βελτιώθηκαν πολύ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι αφού πλέον είναι cel-shaded.





Oσόν αφορά τον ήχο ισχύει ότι είχα πει και στο πρώτο παιχνίδι. Ολά καλά και όλα ωραία με τη μουσική και τα ηχητικά εφέ αλλά voice acting πάλι δεν έχουμε. Κρίμα...

Ο χειρισμός πάλι ειδικά για όσους έχουν παίξει το πρώτο παιχνίδι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Αλλά ούτε και οι νέοι παίχτες καθώς στις πρώτες πίστες υπάρχουν tuturials.






Aπό θέμα διάρκειας μου πήρε 19 ώρες για να τερματήσω το παιχνίδι. Kαι σε αυτό όπως και στο πρώτο παιχνίδι ξεκλειδώθηκε New Game Plus όπου κρατάς τις κάρτες που είχες, παίρνεις 2 κάρτες δώρο και στην πορεία του παιχνιδιού ξεκλειδώνονται νέα card packs. Η υπάρξη της arena κιόλας που ανέφερα και νωρίτερα είναι αρκετή για να παίζεις το παιχνίδι στο αιώνα τον άπαντα.
Σαν γενική βαθμολογία του δίνω ένα 9/10. Κατά τη γνώμη μου είναι ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός φαν της σειράς. Πραγματικό διαμάντι. Παίξτε το οπωσδήποτε!
Kαιρός να παίξω το Peace Walker πιστεύω. Αρκετά το καθυστέρησα!

No comments:

Post a Comment