Tuesday 18 February 2014

Ultimate Marvel vs. Capcom 3

http://fc04.deviantart.net/fs71/f/2011/258/9/d/ultimate_marvel_vs__capcom_3_by_pacduck-d416qg8.jpg
To Ultimate Marvel vs Capcom 3 πρόκειται για ένα fighting crossover μεταξύ των κόσμων της Marvel και της Capcom , που κυκλοφόρησε το 2011 σε xbox 360/PS3 και το 2012 κυκλοφόρησε στο PS Vita. Πρόκειται για μία αναβαθμισμένη εκδοχή του Marvel vs. Capcom 3 που κυκλοφόρησε επiσης το 2011. Τι νέο έχει να προσφέρει λοιπόν το Ultimate?
Αποτέλεσμα εικόνας για nemesis marvel vs capcom 3
Το Gameplay του παιχνιδιού ακολουθεί τη φόρμουλα των προηγούμενων παιχνιδιών της σειράς. Διαλέγεις 3 χαρακτήρες και αντιμετωπίζεις άλλους 3 σε μάχες 1 vs 1. Aν και τα μοντέλα των χαρακτήρων και τα τοπία είναι τρισδιάστατα, το gameplay παραμένει δύο διαστάσεων. Κατά τη διάρκεια της μάχης είναι δυνατόν να αλλάξεις παίχτη ή να τον καλέσεις να συμμετάσχει σε συνδυασμένη επίθεση (combo), ή απλά να βαρέσει τον αντίπαλο. Στο κάτω μέρος της οθόνης, υπάρχει μια μπάρα η οποία γεμίζει κάθε φορά που χτυπάτε τον αντίπαλο, ή σας χτυπάνε. Με αυτήν μπορείς να κάνεις super κινήσεις, hyper combo και Snap Backs. H ευκολία με την οποία γίνονται όλα αυτά είναι αρκετά ευχάριστη. Αν έχετε παίξει κάποιο προηγούμενο παιχνίδι της σειράς ή κάποιο άλλο 2D fighting, πολύ γρήγορα θα βρείτε μόνοι σας όλες τις κινήσεις.
Αποτέλεσμα εικόνας για ultimate marvel vs capcom 3 menu
Tα mode του παιχνιδιού περιέχουν τα Arcade (story mode δηλαδή), Versus (για να παίξετε με φίλους σας) και training (για να μάθετε τις κινήσεις). Φυσικά δεν λείπει το online μέρος του παιχνιδιού, όπου δοκιμάζετε τις δυνάμεις σας απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο. Ετοιμαστείτε να φάτε γερές φάπες δηλαδή...
http://fast1.onesite.com/capcom-unity.com/user/brelston/ultimate_mvc3_tgs_2011/ea8dd7218d8ac59c6853f0c11f1d54de.jpg%3Fv%3D216000
Το νέο mode που προστέθηκε στην ultimate έκδοση είναι το Ηeroes & Heralds. Σε αυτό επιλέγετε είτε να αποτρέψετε τον Galactus να καταστρέψει τον κόσμο ή συμμαχείτε μαζί του. Αφού επιλέξετε τη πλευρά σας, εμφανίζονται χάρτες με αντιπάλους ήρωες όπου και σκοπός σας είναι να νικήσετε όλες τις μάχες εκεί και να καταλάβετε τις περιοχές. Μετά από κάθε νίκη κερδίζετε κάρτες με ήρωες της marvel ή της capcom , που δεν είναι παρόντες στο παιχνίδι και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να δώσετε σπέσιαλ μπόνους στις ομάδες που χρησιμοποιείτε π.χ. invisibility, super armor κτλπ.

To ρόστερ του παιχνιδιού είναι πλούσιο. Υπάρχουν από το Marvel vs Capcom 3 οι
Marvel Capcom
Captain America Akuma
Deadpool Albert Wesker
Doctor Doom Amaterasu
Dormammu Arthur
Hulk Chris Redfield
Iron Man Chun-Li
Magneto Crimson Viper
M.O.D.O.K. Dante
Phoenix Felicia
Sentinel Hsien-Ko
She-Hulk Jill Valentinea
Shuma-Goratha Mike Haggar
Spider-Man Morrigan Aensland
Storm Nathan Spencer
Super-Skrull Ryu
Taskmaster Trish
Thor Tron Bonne
Wolverine Viewtiful Joe
X-23 Zero

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-HhM-T-908-YqlyKsrdkHIY_IA87zqSYkfdi2SsSRsxFvb0PqE8WDeRKHYCsZZpPJI3RUu4vFIL_eM24be6rQwTWDRihmHd-XqChQvNQ9v0grCcV_zWFDLyCwLIJAsPxTX5pYsroSJdCY/s1600/complete+new+playable+character+roster+in+ultimate+marvel+vs+capcom+3+cmaquest+feature.png
Oι νέοι χαρακτήρες που προστέθηκαν είναι οι

Marvel Capcom
Doctor Strange Firebrand
Ghost Rider Frank West
Hawkeye Nemesis T-Type
Iron Fist Phoenix Wright
Nova Strider Hiryu
Rocket Raccoon Vergil
Αποτέλεσμα εικόνας για jill vs shuma gorath
Η Jill Valentine και ο Shuma-Gorath  παραμένουν οι μόνο χαρακτήρες σαν extra downloadable content προς πληρωμή και  προς απογοήτευση μας. Είναι πολύ θετικό ωστόσο το πόσο ισορροπημένο είναι το ρόστερ. Προσωπικά δεν είδα ούτε έναν ήρωα να υστερεί και με χαροποίησε το γεγονός ότι όσοι ήταν παρόντες σε προηγούμενα παιχνίδια, μπορεί μεν να απουσιάζουν, αλλά αντικαστάθηκαν από ισάξιους χαρακτήρες από τα ίδια παιχνίδια. Οσοί νέοι μπήκαν στην ultimate έκδοση θα σας ικανοποιήσουν. Το γεγονός πάντως ότι θα έβλεπα ποτε τον Firebrand από το αγαπημένο Gargoyle's Quest να πλακώνεται με τον Nemesis και τον πρωτανιστή του Dead Rising Frank West σε fighting, δεν το περίμενα με τίποτα.
http://vgrants.files.wordpress.com/2011/02/marvelvscapcom3_4.jpg
Tα γραφικά του παιχνιδιού είναι πραγματικά καταπληκτικά. Τριδιάστατα πολύ προσεγμένα για όλους τους χαρακτήρες, ομαλό animation χωρίς ίχνος drop rate, πανέμορφα τρισδιάστατα ζωντανά background και πολύ εντυπωσιακά εφέ στα super moves και hyper combos.




H μουσική και τα ηχητικά εφέ του παιχνιδιού, κινούνται επίσης σε ικανοποιητικά επίπεδα. Τα τοπία τέλος στις πίστες θα σας φανούν γνώριμα όσοι έχετε παίξει παιχνίδια με αυτούς τους χαρακτήρες ή έχετε διαβάσει κόμικς.

Αποτέλεσμα εικόνας για ultimate marvel vs capcom 3 super

Σαν τελική ετημογορία έχω να πω πως αν δεν έχετε αγοράσει το Marvel vs. Capcom 3 και σας αρέσουν τα 2D fighting πάρτε το με κλειστά μάτια. Είναι από τα κορυφαία του είδους. Αν πάλι έχετε το Marvel vs. Capcom 3 προσπεράστε ή πουλήστε το για να πάρετε την ultimate έκδοση. Δεν μπορώ να καταλάβω, τόσο δύσκολο τους ήταν να βγάλουν ένα expansion για όσους έχουν ήδη το Marvel vs. Capcom 3; Και περισσότεροι χαρακτήρες για κατέβασμα επί πληρωμή δεν θα ήταν άσχημα.. Οπώς ανακοίνωσε όμως η Capcom δεν το έκαναν αυτό, γιατί προτιμούν να βγάλουν  Marvel vs. Capcom 4. Ας ελπίσουμε να παραδειγματιστούν από αυτό που ανακοίνωσαν πως θα κάνουν, για το επερχόμενο Ultra Street Fighter IV όπου θα βγάλουν και expansion για όσους έχουν ήδη το Super Street Fighter IV και να μην ξαναδούμε τριακόσιες εκδόσεις ultimate, turbo, super κτλπ.
Οι δώδεκα νέοι χαρακτήρες έπρεπε να πωλούνταν και ξεχωριστά όπως συνέβη στο Μortal Kombat.
Παρότι με εκνευρίζει αυτή η πολιτική της capcom τελευταία, χάρηκα πολύ που αγόρασα αυτό το παιχνίδι και μάλιστα σε προσφορά τα Χριστούγεννα.
Τελική βαθμολογία 9/10