Tuesday 4 March 2014

Twitch Plays Pokemon



 Σκεφτείτε το εξής. Είσαστε ωραία και καλά σε ένα mech  , και σας σκάει φίλος μήνυμα : 
-έχεις δει την καινούρια φάση που παίζουν οι άλλοι online pokemon;
Μέχρι εκεί είμαι στο ήρεμο. Μπα; Πως ακριβώς online ; ( το πρώτο που μου ήρθε στο κεφάλι είναι το κλασικό... Κάνα flash game σε κάνα browser. online δεν είναι και αυτό;)
- παίζουν στο Twitchtv ταυτόχρονα 120.000 άτομα με εντολές στο chat. Και έχει κάνει μάλιστα μεγάλη επιτυχια.
Το δεύτερο που μου ηρθε στο κεφάλι ήταν μια ορδή από ρουκέτες και, κάπου εκεί ένα  mech 100 τόνων έγινε ένα με το χώμα.
Τι ακριβώς συνέβει όμως στο Twitch; Θα σας το εξηγήσει παρακάτω ο Pokemaniac George που έζησε το event.




Πριν δεκαέξι μέρες και κάτι ώρες κάτι φανταστικό ξεκίνησε. Ένας χρήστης στο Twitch TV σκέφτηκε να κάνει ένα “κοινωνικό πείραμα” όπως το είπε. Δημιούργησε λοιπόν ένα stream στο οποίο μέσω του chat οι χρήστες έβαζα εντολές για να ελέγξουν, όλοι ταυτόχρονα, ένα παιχνίδι. Το παιχνίδι;

Pokemon Red Version, 1st Generation.

Ναι αυτό που καταλάβατε χιλιάδες κόσμου δίνει ταυτόχρονα εντολές στον Red. Τι σημαίνει αυτό; Μέσω ενός chat όσοι είναι logged in πατάνε εντολές σε ένα παιχνίδι το οποίο τις αποδέχεται όπως είναι. Παράδειγμα ο Χρήστης Α πατάει το Down και την ίδια στιγμή ο Χρήστης Β πατάει την εντολή Up. Τι θα κάνει ο Red; Απλό θα πάει μια φορά πάνω και μια κάτω. Απλό έτσι;

Κι όμως ήταν τόσο ιδιοφυές που δημιούργησε ένα απίστευτο hype. Η νοσταλγία του πρώτου παιχνιδιού Pokemon μαζί με την ενότητα που προσέφερε το chat το έκαναν άμεση επιτυχία. Πολλοί μπήκαν, είδαν την φάση και το αφόρισαν αμέσως. “Δεν γίνεται. Δεν θα τα καταφέρουν και θα τα παρατήσουν”. Όμως το hivemind (το όνομα του σύνολου των χρηστών που κάθε φορά έλεγχαν τον Red) τους διέψευσε. Δεκαέξι μέρες ταυτόχρονου και συνεχές gaming έφτασαν σήμερα στο επικό τέλος, την νίκη απέναντι στην Elite Four και τους τίτλους τέλους. Πλέον ο Red είναι σπίτι του.







Αυτό ακριβώς. «Είμαι σπίτι μαμά». Τι μεσολάβησε όμως αυτές τις 16 μέρες; Πως ήταν το ταξίδι του Red στον κόσμο του Kanto; Είχα την τύχη να μάθω για αυτό το πράγμα την 9η μέρα, οπότε μπορώ να σας πω για τις τελευταίες 7 ημέρες, αλλά πληροφορίες υπάρχουν και για τις πρώτες 9.
Το ταξίδι ξεκινάει από την Pallet από το σπίτι του Red και την επιλογή του starter.
And the chosen is.... Charmander.

To hivemind αποφασίζει να πάρει τον Charmander, βέβαια η λέξη “αποφασίζει” είναι λίγο παραπλανητική, απλά τυχαίνει το μπαλάκι να κάτσει εκεί και το ταξίδι ξεκινά. Μετά από μια μέρα έχουμε πιάσει ένα Rattata, με nickname Jay Leno, βέβαια το πραγματικό όνομα ήταν JLVWNNOOOO απο αυτό το παρατσούκλι ήταν Jay Leno (μην ρωτατε πως), και ένα Pidgey, το οποίο γλύτωσε τον εξευτελισμό του nicknaming. Κατευθυνόμαστε προς τον Brock και νικάμε. Άνετα. Σειρά έχει η Misty, στην πόλη αυτή ο Pidgeotto πλεον μετονομάζεται σε AA-J και κερδίζει το nickname Bird Jesus και το Mt. Moon το οποίο αποδεικνύεται πολύ δύσκολος αντίπαλος. Φτάνουμε στον Lt. Surge. Mε μια φανταστική υπερπροσπάθεια κόβουμε το δέντρο μπροστά απο το Gym μέσα σε 5 ώρες. Μέσα στο γυμναστήριο καραδοκεί ο γρίφος με τα switches... O οποίος λύνεται στην πρώτη προσπάθεια! Το hivemind έχει πάρει φόρα και νικάει τον Lt. Surge με την πρώτη! Και τότε βγαίνουμε έξω από το γυμναστήριο και περνάμε άλλες έξι ώρες προσπαθώντας να κόψουμε το δέντρο. 

Η συνέχεια όμως είναι δύσκολη. The Dark Cave την οποία την διασχίζουμε ολόκληρη χωρίς την χρήση Flash και ο πανικός με τα fossils. To fossil που διαλέγει το hivemind ειναι το Helix Fossil. Πλέον αυτό είναι ο θεός μας. Αντίστοιχα το Dome Fossil γίνεται ο άσπονδος εχθρός μας. Ο Red ανοίγει κάθε τρεις και λίγο το Bag και πατάει πάνω στο Helix Fossil ζητώντας τις συμβουλές του μόνο και μόνο για να λάβει την απάντηση του Oak.










Ώσπου φτάνουμε στην Celadon. To party μας είναι δυνατό και με τον Charmeleon με το nickname Abby έχουμε τα φυτά της Erica για κολατσιό. Εδώ όμως τα πράγματα είναι δύσκολα. Κολλάμε στο λαβύρινθο του game corner για 1 μέρα!Κάπου εκεί ο δημιουργός του παιχνιδιού αποφασίζει να κάνει μια αλλαγή. Πλέον οι είσοδοι δεν είναι χαοτικές αλλά υπάρχει ένα σύστημα ψήφων, όπου ανά μια περίοδο 20 δευτερολέπτων, επιλέγεται η πιο δημοφιλής επιλογή. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Το hivemind αρνείται να συνεχίσει. Θέλει το χάος και ξεκινάει μαζικά να βάζει την είσοδο start9.








Πλέον το start menu εμφανίζεται κάθε 20 δευτερόλεπτα και ο δημιουργός λυγίζει. Εισάγει στο παιχνίδι το Democracy και το Anarchy mode. Όταν έχουμε δημοκρατία έχουμε ψηφοφορία. Όταν έρχεται η αναρχία το χάος. Πλέον ο χρήστης ψηφίζει και για το mode που θέλει να είναι. Η αποστολή προφανής. Μαζί με το Helix Fossil να διατηρήσουμε την αναρχία που κάνει το παιχνίδι δύσκολο αλλά ενδιαφέρον. Το hivemind το έχει καταλάβει: Το ταξίδι έχει σημασία.






Τελικά για τον λαβύρινθο η δημοκρατία έρχεται και μας βοηθάει και φεύγουμε . Πάμε και παίρνουμε τον Eevee o οποίος μπαίνει το PC. Mε αναρχία πάμε στο Poke Center και μπαίνουμε στο PC. H Abby (που είναι το καλύτερο pokemon μας με τον Bird Jesus) και ο Jay Leno ελευθερώνονται.
Οδύνη. Δάκρυα. Θυμός απέναντι στο Eevee.










Προσπαθώντας να βγάλουμε το καλύτερο από μια χάλια κατάσταση προσπαθούμε να καταλήξουμε σε τι να εξελίξουμε το Eevee. Η απόφαση είναι Vaporeon. Με ελπίδα στις καρδιές μας πάμε στο Market και φεύγουμε με: 5 Poke Dolls και μια Fire Stone μετά από 10 ώρες, απο τις οποίες 4-5 σπαταλήθηκαν στο απλά να βγούμε από την πόρτα. Πλέον το Eevee γίνεται Flareon και του δίνεται ο τίτλος False Prophet. Μας πλήγωσε, ήταν η ελπίδα μας και μας εγκατέλειψε. Πλέον για εμάς είναι ο Προφήτης του Dome Fossil και ακόλουθός του. Καθώς όμως πάμε προς την Sabrina βρίσκουμε νέα ελπίδα στο πρόσωπο ενός Odish, The Seed of New Hope.







Πλέον με Oddish, Bird Jesus, The False Prophet, τον Dux και με ένα Drowzee στο party μας κατευθυνόμαστε προς την Saffron και το Silph Co.
ΤΕΛΟΣ 1ου ΜΕΡΟΥΣ.

No comments:

Post a Comment