Friday 19 April 2013

Devil May Cry HD Collection Review

Devil May Cry HD Collection Review

Κονσόλα : Playstation 3,XboX 360

Εκδότης : Capcom

Κατασκευαστής : Capcom,Pipeworks INC.



 
Θεία Κωμωδία σε φάση Die Hard;Μπαα...

Devil May Cry


Devil May Cry 2


Devil May Cry 3 Special Edition



Η υπόθεση του Devil May Cry είναι μια σχετικά πολύπλοκη οντότητα,μιας και η Capcom δεν δίνει τόση ελευθερία όσο θα έπρεπε στους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτό.Αρχικά συναντάμε τον Dante[Δάντη],έναν νεαρό ιδιοκτήτη ενός περίεργου και αρκετά ύποπτου μαγαζιού,που αργότερα μαθαίνουμε ότι είναι κυνηγός δαιμόνων και μισός δαίμονας ο ίδιος,γίος ενός θρυλικού δαιμονικού ιππότη με ανθρώπινη καρδία,ονόματι Sparda[Σπάρντα].Αφού δέχεται την αίτηση μιας πελάτισας του,ονόματι Trish[Τρίς,από το Beatrice,Βεατρίκη] να εξερευνήσει ένα μυστηριώδες κάστρο στην άλλη άκρη του Mallet Island.Μέσα στο κάστρο θα ανακαλύψει σκοτεινά μυστικά για το παρελθόν της οικογένειας του και θα δεί τι απέγινε στον αδερφό του,Vergil[Βιργήλιο].Με το Βιργήλιο και την Τρις ως οδηγούς σε αυτό το κολασμένο κάστρο,ένας μοντέρνος Δάντης πρέπει να δεί όλη την κόλαση με τα μάτια του...αλλά αντί να καταγράψει ποιήματα και την Θεία Κωμωδία,θα πρέπει να σπάσει στο ξύλο όλους τους δαίμονες με στύλ και χάρη που όμοια τους έχουν μόνο ο Indiana Jones,o Captain Harlock και ο Commander Cobra του Space Commander Cobra...καθώς και χάρη στο ντύσιμο όπως και αυτοί.

Στο δεύτερο,συναντάμε τον Δάντη χρόνια μετά,αλλά αυτήν την φορά,μοιάζει λες και πάσχει από κατάθλιψη,αντί να είναι ο συνηθισμένος του εαυτός.Αυτή την φορά δέχεται το αίτημα μιας κοπέλας ονόματι Lucia[Λουσία],που αφορά την σύλληψη και πιθανός τον θάνατο ενός επιχειρηματία ονόματι Arius[Άριους],γνωστός στον υπόκοσμο ως "Δαίμονας"...και πιθανώς να είναι,οπότε ο Δάντης δέχεται την αποστολή.Αυτήν την φορά βέβαια,αντί να έχουμε κάτι βασισμένο στην Θεία Κωμωδία,έχουμε κάτι άχετο.Πραγματικά,το παιχνίδι θα μπορούσε να λέγεται "Lucia May Cry" ή "Lucia : The Game" και θα ταίριαζε πιο πολύ από το Devil May Cry 2.Βαρετή,χωρίς νοήματα υπόθεση με διαλόγους μπετό.Και χωρίς στύλ.

Στο τρίτο,ταξιδεύουμε στο παρελθόν,όπου ο Δάντης και ο Βιργήλιος,τα δίδυμα παιδία του ιππότη Σπάρντα έχουν ενηλικιωθεί πια[είναι και οι δύο τους 18 στο παιχνίδι πια] και έχουν να συναντηθούν εδώ και ένα χρόνο πριν τον θάνατο της μητέρας τους,όταν ήταν παιδιά.Βρίσκουμε τον Δάντη στο κατάστημά του πριν ανοίξει,να τρώει πίτσα και να προσπαθεί αν αποφασίσει τι θα κάνει με την ζωή του.Ξαφνικά,δαίμονες του κάτω κόσμου εισβάλουν και γίνεται μακελίο.Σύντομα μαθαίνουμε ότι ο Βιργήλιος είναι πίσω από όλα αυτά.Χωρίς πολλές επιλογές,ο Δάντης τρέχει να τον αντιμετωπίσει.Αυτήν την φορά,η σειρά φτάνει στο απόγειο της με μια φοβερή ιστορία,πάλι παράλληλη της Θείας Κωμωδίας,αλλά αντί να εξερευνήσει την σχέση του Δάντη και της Βεατρίκης ή στην περίπτωση του παιχνιδιού,του Δάντη και της Τρίς,εδώ θα δούμε την τραγική σχέση μεταξύ των δύο αδελφών,του Δάντη και του Βιργήλιου,σε ένα έπος που θα τους κάνει τους ανθρώπους που είναι για την υπόλοιπη ζωή τους.Στύλ,χιούμορ,δράση και αληθινό δράμα,όλα σε ένα,στα καλύτερά του.

Stylish Action;Δεν την θυμάμαι αυτήν την κατηγορία στα βιντεοπαιχνίδια.

Devil May Cry


Devil May Cry 2


Devil May Cry 3 Special Edition


Εδώ είναι που το παιχνίδι όχι απλά αναγεννά ένα είδος που κινδύνευε να μισηθεί,αλλά γεννά και ένα νέο είδος ταυτόχρονα,το ""Stylish Action Genre" που πολλοί θα προσπαθήσουν να μιμηθούν,αλλά λίγοι θα το πετύχουν.Από τα χέρια του Clover Studio[Devil May Cry,Viewtiful Joe 1&2,God Hand,Okami] και των Hiroyuki Kobayashi και Hideaki Itsuno[Devil May Cry 1&3&4,Sengoku BASARA series,Dragon's Dogma],ιδίως των τελευταίων,θα γεννηθεί το παιχνίδι και το είδος παιχνιδιού που επιτέλους θα κάνει δυνατή την hardcore πώρωση στα 3D παιχνίδια,με πρώτα και καλύτερα το Devil May Cry και το Ninja Gaiden.

Παρ’ότι υπάρχουν μικροδιαφορές μεταξύ των παιχνιδιών,η βάση είναι ίδια.Τα παιχνίδια παίζονται με στάδια ή επίπεδα αν θέλετε και ανάλογα με την ικανοποίηση μερικών παραμέτρων,ο παίχτης παίρνει και ένα αντίστοιχο σκόρ στο τέλος.Μια από αυτές τις παραμέτρους είναι και η επίδοση του στην μάχη,που μετριέται με βαθμούς βάση γραμμάτων.Η μάχη είναι κάτι που εξελίχθηκε πολύ δυναμικά στην πορεία της σειράς,παίρνοντας και στοιχεία από την σειρά Ninja Gaiden,καθώς και εκείνη δανειζόταν στοιχεία από αυτήν την σειρά.

Η ανάλυση του τρόπου παιχνίδιου μπορεί να πάρει ώρες,αλλά πάντα,αυτό που μετράει είναι το εξής : γέννησε ένα είδος και καθόρισε δύο είδη.Ακόμα και σήμερα,είναι υπέροχο και όμοιο του δεν υπάρχει.

ROCK'N'ROLL,BABY!

Devil May Cry


Devil May Cry 2


Devil May Cry 3 Special Edition


Ο ήχος είναι κάτι που ποτέ δεν απογοητεύει στην σειρά.Στο πρώτο έχει μεν τις ροκιές και τις γκοθιές του,αλλά κρατάει μια καλή ατμόσφαιρα παιχνιδιών τρόμων.Το δεύτερο έχει αρκετά καλό μουσικό σκόρ,αλλά οι φωνές,εκτός του Δάντη είναι επικώς χάλια.Στο τρίτο,παρ’ότι δεν υπάρχει η αίσθηση του τρόμου που υπάρχει στο πρώτο,υπάρχει μια υπέροχη αίσθηση δράση και έντασης.Γενικότερα,είναι πολύ καλή δουλεία.

MAMA MIA,τα τοπία!Α ναι και τα γραφικά...

Devil May Cry


Devil May Cry 2


Devil May Cry 3 Special Edition


Τα γραφικά,ακόμα και αυτά είναι πολύ καλά για την σειρά.Το πρώτο πετυχαίνει αυτή την γοτθική αίσθηση και αρχιτεκτονική στον περίγυρο,ενώ τα μοντέλα είναι πολύ καλοφτιαγμένα και οι ταινίες δείχνουν ωραίες,ακόμα και αν υπάρχει λίγο αυτή η αίσθηση των πρώτων παιχνιδιών του PS2.Στο δεύτερο,παρ’ότι υπάρχει αναβάθμιση στα μοντέλα και στα γραφικά,ο περίγυρος και οι εχθροί είναι βαρετοί και μονόχρωμοι,κάτι που χαλάει την εικόνα που έφτιαξε το πρώτο παιχνίδι.Στο τρίτο,απλά είναι υπέροχα όλα.Το PS2 στα καλύτερά του.Και με την HD αναβάθμιση,είναι όνειρο.Επίσης,το μοντέλο του Δάντη έχει τα περισσότερα animations από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο σε παιχνίδι εδώ πέρα.Μόνο ο Ryu Hayabusa τον συναγωνίζεται.

Τελικό σκορ : 8.5 / 10


Τελευταία λόγια :

Μια εξαίρετη συλλογή,με το Devil May Cry 2 να χαλάει δυστυχώς το σύνολο,αλλά δεν είναι θέμα.Το μοναδικό πραγματικό παράπονο που υπάρχει,είναι ότι στις ταινίες,ο ήχος δεν συγχρονίζεται αν δεν παίζει σε HD TV ή γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις σε προτζέκτορα.Όσοι έχεται μεγάλες κονσόλες,αλλά δεν έχεται κάποιο από αυτά τα παιχνίδια,αγοράστε το όπωσδήποτε.Είναι μια συλλογή παιχνιδιών που καθόρισαν γενιές.

Thursday 4 April 2013

Starcraft 2: Heart of the Swarm Review






Starcraft 2: Heart of the Swarm Review

  










Όσο περιμένω κάποιον Treapah να τελειώσει το Tomb Raider μπας και κάνουμε το review μέσα στον επόμενο αιώνα είπα να δοκιμάσω το Starcraft 2: Heart of the Swarm (Starcraft 2.2?) και να γράψω ένα σύντομο review. Και σύντομο όχι γιατί δεν έχει υλικό ή δεν αξίζει ένα full review αλλά γιατί, ας το παραδεχτούμε, πρόκειται για ένα παιχνίδι 3 ετών για το οποίο η Blizzard μας έκανε τη χάρη να μας δώσει το δεύτερο κομμάτι του 3 χρόνια μετά και φυσικά να το χρεώσει σχεδόν όσο μια νέα κυκλοφορία, (όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος) συν το γεγονός ότι δεν έχω αρκετή εμπειρία με το multiplayer για να εκφέρω σωστή άποψη για τις αλλαγές που έγιναν.




Πριν καν αρχίσω να μιλάω για το παιχνίδι οφείλω να πω λίγα λόγια για το φιάσκο (φιάσκο ;; τώρα με έπιασαν οι ευγένειες ;;) που ονομάζεται BattleNet. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχω αγοράσει και τα 2 παιχνίδια σε DVD (ναι ακόμα αγοράζω φυσική κόπια των παιχνιδιών και όχι ψηφιακή) δεν μου επέτρεπε να εγκαταστήσω τα παιχνίδια από τα DVD! Απλά δεν με άφηνε! Μέχρι και στα forum η πρόταση της Blizzard ήταν να κατεβάσουμε τα παιχνίδια από το νετ, ακόμη και αν τα είχαμε ήδη! Συνολικό μέγεθος;; 7.5 γίγα που για την Αμερική, ή τον Καναδά, ή την Ιαπωνία μπορεί να είναι λίγα αλλά για την Ελλάδα στην οποία παρότι πληρώνω 24άρα σύνδεση, πιάνω (τις καλές μέρες και μετά από άπειρες προσευχές σε κάθε γνωστό και άγνωστο θεό και δαίμονα του σύμπαντος) 9Mb/s , είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ! Μου πήρε δυόμιση μέρες (μετά φυσικά από άπειρα crashes του installer) για να καταφέρω να παίξω το παιχνίδι, του οποίου το DVD είχα ήδη στα χέρια μου... ΕΛΕΟΣ!!



Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού δεν έχω να πω και πολλά γιατί το παιχνίδι είναι ήδη παλιό και το ξέρετε. Τα γραφικά είναι ακριβώς όπως στο Wings Of Liberty δηλαδή αξιοπρεπέστατα. Το voiceacting θαυμάσιο, το ίδιο και η μουσική. Γενικά η όλη παρουσίαση του παιχνιδιού είναι εξαιρετική, κάτι συνηθισμένο για την Blizzard δηλαδή (αν φυσικά ξεχάσουμε το Diablo 3 το οποίο ήταν …). Το gameplay παραμένει κλασσικό για RTS, έκαναν όμως κάτι που εμένα προσωπικά δεν με ενθουσίασε. Στην προσπάθεια τους να διαφοροποιήσουν τη μία αποστολή από την άλλη, για να σταματήσουν κάποιους να γκρινιάζουν για πόσο το gameplay δεν έχει αλλάξει εδώ και 10 χρόνια (RTS είναι τι περιμένατε?), προσέθεσαν σε κάθε αποστολή ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, όπως π.χ. beat the clock αποστολές ή αποστολές τύπου ΜΟΒΑ, κάτι που παρότι εκπλήρωσε το στόχο του, αφαίρεσε την αίσθηση του καθαρόαιμου strategy παιχνιδιού. Οι κλασσικές RTS αποστολές (δήλαδή χτίσε έναν τεράστιο στρατό και ισοπέδωσε τα πάντα) δεν είναι παραπάνω από 3 σε αυτό το παιχνίδι και στο τέλος μου έμοιαζε περισσότερο με RPG. Γενικά έχω να πω ότι προτιμώ την εκστρατεία του Wings of Liberty παρά αυτή.



Τώρα, πριν μου ρίξετε τίποτα στο κεφάλι, το ξέρω ότι ανήκω στη μειοψηφία ΑΛΛΑ δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος από την ιστορία. Κατ αρχήν σου φανερώνουν πολύ σημαντικά στοιχεία της ιστορίας από το κουτί του παιχνιδιού. Για όσους δεν ξέρετε στο τέλος του WoL ο Raynor σώζει την Kerrigan και την μεταμορφώνει ξανά σε άνθρωπο. Ε στο κουτί του HotS η Kerrigan εμφανίζεται ως η Queen of Blades ( χμμμ αναρωτιέμαι τι θα συμβεί στο παιχνίδι, το σασπένς κοντεύει να με σκοτώσει) Κατά 2ον απεχθάνομαι το γεγονός ότι η ιστορία του HotS καθιστά την ιστορία του WoL πρακτικά ανούσια. Ότι καταφέρατε στο WoL καταστέφεται μέσα σε... 4 αποστολές; ίσως και λιγότερες. Δεν λέω ότι δεν είναι καλογραμμένη ή ότι δεν σου κρατά το ενδιαφέρων ζωντανό καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό που μας δώσανε σίγουρα δεν δικαιολογεί 3 χρόνια development



Λοιπών θα πρότεινα σε κανέναν να αγοράσει το HotS;; Πφφφ τελείως ανούσιο ερώτημα. Κατ αρχάς όσοι σας αρέσει το Starcraft το έχετε αγοράσει ήδη (σιγά μην περιμένατε εμένα). Όσοι από εσάς το σκέφτεστε πρέπει να θυμηθείτε πως το HotS είναι expansion δηλαδή για να το παίξετε πρέπει πρώτα να αγοράσετε πρώτα το Wings of Liberty απαραίτητα ... Και γενικά αυτό παραμένει και το μεγαλύτερο πρόβλημα του Starcraft 2. 15 χρόνια πριν πλήρωσα 15000 δραχμές τότε (ααααααχ) για να αγοράσω το Starcraft 1 με 3 φυλές, 10 με 15 αποστολές ανα φυλή, μαγική ιστορία, και τέλος άπειρο lan play. Τώρα έχω ήδη δώσει 80 ευρά (και θα δώσω άλλα 40 για το 3ο μέρος), χωρίς δυνατότητα lan και ανακγασμένος να δέχομαι την ηλιθιότητα που λέγεται battle net.