Monday 21 January 2013

Tiger & Bunny : On-Air Jack! Review

Tiger & Bunny : On-Air Jack! Review

Κονσόλα : Playstation Portable

Εκδότης : Namco Bandai Games

Κατασκευαστής : Natsume




Θα καταφέρετε να γίνεται βασιλιάς των ηρώων...ή των υπερηρώων;


Η υπόθεση ακολουθεί αυστηρά το άνιμε στο οποίο το παιχνίδι είναι βασισμένο και κάνει αρκετά καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα.Παρ’ότι κάποια πράγματα θα χαθούν στην μεταφορά από το ένα μέσο στο άλλο,λόγω της φύσης του συγκεκριμένου άνιμε,η δουλειά είναι αρκετά καλή.

Μια πιστή μεταφορά μέσω του τρόπου παιχνιδιού...αλλά μόνο για πέντε λεπτά.


Το παιχνίδι έχει κλασσικό τρόπο παιχνιδιού δράσης,αλλά με τα στοιχεία του άνιμε.Με αυτήν την έννοια,αυτό το παιχνίδι σε κάνει ειλικρινά να νοιώθεις σαν τους ήρωες.Λόγω της ικανότητας των Tiger και Barnaby,οι ήρωες όχι μόνο έχουν υπερδύναμη,αντοχή,ταχύτητα και είναι σχεδόν ατσαλάκωτος[κυρίως λόγω της πανοπλίας] αλλά μόνο για 5 λεπτά κάθε μια ώρα...γενικότερα,αποκτάνε δυνάμεις Ultraman,αλλά χωρίς να γίνονται εξωγήινοι γίγαντες με φωτεινές υπερδυνάμεις που χρησιμοποιούν φωτόνια.Για αυτό και δεν υπάρχει μπάρα ζωής.Αντιθέτως,υπάρχει ένα χρονόμετρο και όταν τελειώσουν τα 5 λεπτά ο παίχτης χάνει αυτόματα μιας και τελειώνουν οι δυνάμεις του.Μπορεί να ακούγεται χαζό και εύκολο,αλλά λόγω του ότι ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ότι μέσα σε αυτά τα 5 λεπτά ο παίχτης πρέπει να ολοκληρώσει τον στόχο της αποστολής,ευτυχώς διαφέρουν αρκετές μεταξύ τους,να έχει υψηλά νούμερα θεαματικότητας,που υποδηλώνεται από τον αριθμό % στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης για μεγάλη διάρκεια και να τα κρατήσει ψηλά για να λάβει το μέγιστο δυνατό σκόρ σε κάθε αποστολή.Δεν είναι πια τόσο εύκολο όσο ακούγεται,κάπως σαν το Great Battle Full Blast και τα challenges του.Από την άλλη πάλι,δυστυχώς δεν έχει άλλο επίπεδο δυσκολίας,κάτι που το πονάει πολύ,αλλά το ότι υπάρχουν και στάδια εκτός ιστορίας,που πρέπει να ξεκλειδωθούν,που μπορούν να γίνουν κουλοί συνδυασμοί παιχτών και τα στάδια αυτά έχουν σχετικά δύσκολα κομμάτια.Επίσης,το ότι ο παίχτης μπορεί να αναβαθμίσει τους χαρακτήρες καθώς και την φιλία του πρωταγωνιστή με τους άλλους και να ξεκλειδώσει παραπάνω αποστολές που αφορούν τους άλλους χαρακτήρες καθώς και αρκετά άλλα unlockables υπόσχονται αρκετά playthrough του παιχνιδιού.

Καλά κομμάτια,αλλά δεν ταιριάζουν πάντα τα κομμάτια μιας σειράς σε ένα παιχνίδι.


Ο ήχος είναι καλός,τα πάντα είναι τραβηγμένα από το άνιμε,αλλά κάποια πράγματα λείπουν όπως πχ η υστερική φωνή του Bunny όταν τρελένεται την ώρα της μάχης ή ως Dark Bunny στο παιχνίδι,εκτός σκηνών.Από την άλλη όμως,επειδή ακολουθεί το soundtrack του παιχνιδιού,κάποιες μελωδίες δεν ταιριάζουν στην μάχη πάντα.Από την άλλη,υπάρχει επιλογή να ακούσει κανείς το μουσικό σκορ,αλλά το ότι δεν μπορεί ο παίχτης να επιλέξει τραγούδι για την αποστολή,είναι κρίμα.

Ένας πολύχρωμος και υπερηρωικός κόσμος ανοίγεται μπροστά σας.


Τα γραφικά είναι καλά.Σίγουρα δεν πιέζουν το PSP στο μέγιστο,αλλά τα FPS είναι ανώτερα των 30 και λόγω αυτού ο παίχτης μπορεί να κάνει αρκετά κόλπα με τα frames.Οι εικονογραφήσεις είναι κατ’ευθείαν από την σειρά και αυτό είναι υπέροχο για την παρουσίαση του παιχνιδιού,αλλά μέχρι εκεί.

Τελικό σκορ : 7 / 10



Τελευταία λόγια :

Το παιχνίδι είναι ένα κλασσικό παιχνίδι βασισμένο σε σειρά αλλά είναι καλό.Χτυπάει όλα τα σημειά που πρέπει για να μεταδώσει την αίσθηση της σειράς στους παίχτες και να είναι διασκεδαστικό ταυτόχρονα,αλλά σίγουρα θα μπορούσε και καλύτερα.Κάτι που θα απέτρεπε αυτήν την σκέψη,θα ήταν η προσθήκη περαιτέρω δυσκολιών για τους πιο βετεράνους παίχτες.

Saturday 12 January 2013

Kamen Rider Super Climax Heroes (PSP) - Review


Kamen Rider Super Climax Heroes

Κονσόλα : PSP

Εκδότης : Bandai Namco Games

Κατασκευαστής : Eighting

Hμερομηνία Κυκλοφορίας : 29 Noεμβρίου 2012


Henshin!!!
Για όσους δεν γνωρίζουν τα παιχνίδια Climax Heroes αφορούν τον ίσως πιο διάσημο υπερήρωα της Ιαπωνίας τον Kamen Rider ο οποίος παίζεται κάθε Σαββατοκύριακο στην παιδική πρωινή ζώνη. Η σειρά ξεκίνησε να παίζεται το 1971 και λόγω της τεράστιας επιτυχίας της κάθε χρόνο υπήρχε νέα σειρά Kamen Rider με άλλο ήρωα και υπόθεση. Βέβαια για κάμποσα χρόνια είχε σταματήσει αλλά από την εποχή του Κamen Rider Kuuga και πέρα κάθε χρόνο έχουμε και μία σειρά. Το κέντρικο θέμα αυτών των σειρών είναι πως υπάρχει κάποια οργάνωση που προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο και οι Kamen Rider με διάφορους τρόπους αποκτούν δυνάμεις (οι οποίες εξελίσσονται στην πορεία) και προστατεύουν την ανθρωπότητα
Οσόν αφορά τη σειρά παιχνιδιών Climax Heroes ξεκίνησε το 2000 επηρεασμένο από την επετειακή σεζόν Κamen Rider Decade όπου είχαμε τον πόλεμο των Riders. Από τότε κυκλοφόρησαν άλλα 4 παιχνίδια με τελευταίο το Super Climax Heroes.
Ποια είναι η υπόθεση του 5ου παιχνιδιού θα μου πείτε...κατά την διάρκεια του story mode σε κάποιες μάχες που συνέβησαν και στις σειρές βλέπουμε τους ίδιους διαλόγους μεταξύ των riders. Οπότε όσοι έχετε δει τις σειρές θα χαρείτε πολύ που θα δείτε αναπαράσταση αυτών μέσω του παιχνιδιού. Στην ουσία δηλαδή δεν υπάρχει μια μεμονομένη υπόθεση. Φανταστείτε το σαν παζλ μαχών που έχουν γίνει και μαχών που γίνονται απλά για να γουστάρουμε. Χωρίς να ξέρω γιαπωνέζικα επειδή έχω δει μπόλικες σειρές αναγνώρισα κάποιες μάχες και πωρώθηκα άγρια!


It's showtime!!!
Το soundtrack ανέκαθεν δεν ήταν κακό και στα finisher έπαιζαν ορχηστρικές εκτελέσεις κομματιών από την κάθε Kamen Rider σειρά. Το δυνατό όπλο ωστόσο και πάλι του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα να βάλεις δικό σου soundtrack δηλώνοντας όχι απλά 2 τραγούδια για τον κάθε rider (1 για το finisher του + ενά για τη μάχη) αλλά παρομοιώς αλλά 2 για κάθε του form!
Προσθέστε πως πλειάδα ηθοποιών που υποδυήθηκαν του Riders κάνουν το voice acting και μιλάμε για αποθεωτικά πράγματα!


Rider Kick!!!
Τα γραφικά είναι μακράν τα κορυφαία που έχουμε δει στα 3 παιχνίδια που έχουν βγει στο PSP (Climax Heroes OOO, Climax Heroes Fourze,Super Climax Heroes). Eίναι που είναι 3D πλήρως η κίνηση σας θα πιάσετε τον εαυτό πολλές φορές να χαζεύει τα τοπία τριγύρω.


Standing by!!!
Ο χειρισμός άλλαξε σε σχέση με τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς καθώς πλέον οι χαρακτήρες δεν κινούνται απλά μπρος πίσω αλλά και γύρω γύρω αφού πλέον το παιχνίδι έγινε 3D. Με τον σταυρό πατώντας πάνω κάτω πλέον κινείσαι γύρω από τον αντίπαλο, με το τρίγωνο κάνεις άλμα, με τα τετράγωνο και Χ βαράς, το R κάνεις Rider Cancel και με το L κάνεις Rider Art. Πλέον με το Select γεμίζεις τη μπάρα και πατώνας κύκλο + Χ κάνεις Rider Finish. Γυρνώντας τον αναλογικό αλλάζεις form,switches, κέρματα κτλπ. όταν είναι γεμάτη η μπάρα. Γενικά μπορείς πλέον να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα και τον βρήκα πολύ προσεγμένο το χειρισμό


Clock Up!!!
Το μόνo που με χάλασε στο gameplay είναι πως ενώ το σύστημα μάχης έγινε καλύτερο από ποτέ και πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάζεις forms, αφαίρεσαν τελείως τις beat em up πίστες. Από την άλλη πρόσθεσαν την δυνατότητα Level Up του κάθε Rider με τους πόντους που μαζεύεις από τις μάχες. Οσό για τον αριθμό πλέον των Riders & των forms που υπάρχουν στο παιχνίδι πραγματικά ζαλίζει καθώς σε όσους υπήρχαν στα προηγούμενα παιχνίδια προστέθηκαν:

Kamen Rider Wizard Flame Style
Kamen Rider Wizard Hurricane Style
Kamen Rider Wizard Land Style
Kamen Rider Wizard Water Style
Kamen Rider Wizard Flame Dragon
Kamen Rider Wizard Hurricane Dragon (Playable as tag team only)
Kamen Rider Gills (Exceed as his finisher)
Kamen Rider Delta
Kamen Rider Chalice (Wild as his finisher)
Kamen Rider Leangle (Elephant Undead as his striker)
Kamen Rider Todoroki
Kamen Rider Zanki
Kamen Rider TheBee Rider Form (As Yaguruma and as Kageyama with different battle-styles, gauge and finishers)
ZECT Troopers Shadow Unit (striker and start up finisher for Yaguruma)
Kamen Rider Drake Rider Form
Kamen Rider Sasword Rider Form
Kamen Rider Saga
Kamen Rider Skull
Kamen Rider Joker (Kamen Rider Cyclone as his Rider Art)
Kamen Rider Eternal
Kamen Rider Meteor
Meteor Storm

Nέα Forms

Kamen Rider Fourze Magnet States (Magnet Switches/№ 30 & 31) (Power Drizer as his striker)
Kamen Rider Fourze Cosmic States (Cosmic Switch/№ 40)
Kamen Rider Fourze Meteor Fusion States (Meteor Switch) (via Fourze Cosmic States and Meteor Tag Team hold start button only)


Clock Over?
Μου πήρε 3-4 μέρες να βγάλω όλες τις αποστολές αλλά με τόσους πολλούς riders και με τόσο πιστή αναπαράσταση τους θα το παίζω ξανά και ξανά μέχρι να βγει το επόμενο της σειράς. Ειδικά αν βλέπεις και τις σειρές επιστρέφεις κάθε τρεις και λίγο. Όφειλαν ωστόσο να βάλουν επιτέλους όλους τους Showa Riders...


Final Attack Raido?
Με διαφορά το κορυφαίο Climax Heroes ως τώρα. Θα ικανοποιήσει στο έπακρο φανς της σειράς και μη όντας ένας εξαιρετικό fighting game. Να υπενθυμίσω πως το παιχνίδι κυκλοφορεί και για Wii. Γενική βαθμολογία 9/10