Sunday 16 September 2012

Metal Gear Acid (PSP) - Review







Η αλήθεια είναι πως αυτό το παιχνίδι το σνόμπαρα για χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι σκέφτηκα να το δοκιμάσω και μου απέδειξε περίτρανα πόσο τεράστιο λάθος είχα κάνει και μάλιστα μου υπενθύμισε την αγάπη που έχω για σειρά.

Bρισκόμαστε στο 2016, γίνεται αεροπειρατία σε ένα αεροπλάνο όπου βρίσκεται ένα πολιτικός, μελλοντικός υποψήφιος πρόεδρος της Αμερικής. Οι τρομοκράτες ζητάνε για αντάλλαγμα το πρόγραμμα Pythagoras, το οποίο φτιάχνεται στην Νότια Αφρική από τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους στέλνουν τον Solid Snake να πάρει πίσω το πρόγραμμα και να να σώσει και τον μελλοντικό πρόεδρο έχοντας μάλιστα ο ίδιος χάσει την μνήμη του και μην ξέροντας ποιος είναι πραγματικά.

Tα γραφικά του παιχνιδιού μπορώ να πω πως πλησιάσαν σε ποιότητα του Metal Gear 2. H βασική διαφορά σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια metal gear είναι πως ότι κάνεις το κάνεις με χρήση καρτών. Δίνεις εντολές δηλαδή για τις κινήσεις του Snake. Συνηθώς 2 άνα γύρο, περισσότερες αν έχεις κάποιες ειδικές κάρτες. Παρομοίως και οι εχθροί κινούνται αναλόγως. Με λίγα λόγια όσοι είναι φαν και του Yugioh θα νιώσουν σαν το σπίτι τους όταν κάτσουν να σετάρουν τράπουλα καθώς αυτή είναι και η μαγεία του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος deck. Ο κάθε παίχτης μπορεί να τελείωσει την κάθε αποστολή χρησιμοποιώντας διαφορετική στρατηγική βάζοντας τις κατάλληλες κάρτες στην τράπουλα του. Π.χ. να επιλέξει να παίζει με sniper όπλα ή με nikita missils. Στην πορεία του παιχνιδιού μπορείς να επιλέξεις κάρτες από τα metal gear 1,2,3 & classic δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι αφού συνεχώς αγοράζεις κάρτες με τις αποστολές που τελείωνεις και αναπροσαρμόζεις το deck σου αφού καταφέρεις και αγοράσεις κάποια καλή κάρτα.
Αυτό που κλέβει και πάλι την παράσταση όπως σε όλα τα metal gear είναι τα boss fights. Eιδικά η τελική μάχη θα μου μείνει αξέχαστη. Από θέμα διάρκειας κατάφερα να το τερματήσω σε 23 ώρες gameplay χρόνο απολύτως ικανοποιητικό για metal gear. Ητάν ευχάριστο επίσης πως μπορεί να παίξεις αν θες New Game Plus+ όπου κρατάς όλες τις κάρτες, ακόμα πιο ευχάριστο είναι πως μπορείς στο Metal Gear Acid 2 να φορτώσεις την αγαπημένη σου κάρτα από το πρώτο παιχνίδι κάτι πολύ χρήσιμο. Σε γενικές γραμμές λοιπόν ενά πάρα πολύ διασκεδαστικό και εθιστικό παιχνίδι που αξίζει να έχει το βαρύ όνομα του Metal Gear στον τίτλο του. Είτε είστε φαν των Metal Gear είτε των strategy games γενικότερα το παιχνίδι αυτό θα σας καθηλώσει.. Σαν γενική βαθμολογία του δίνω ένα 8/10


No comments:

Post a Comment